6

Šogad, 28.septembrī, „Zinātnieku naktī” Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (RTA) notika konkursa-eksperimenta „Dod iespēju „Kotiņu” pērļu grūbām sevi pierādīt!” noslēguma pasākums, pulcējot 13 komandas, kas pārstāvēja deviņas Latgales skolas.

 

Skolēni žūrijai un skatītājiem prezentēja savus „mājasdarbus” – sagatavotos ēdienus, kas radīti, izmantojot z/s „Kotiņi” ražotās pērļu grūbas. Konkursa žūrijā bija 12 cilvēki – z/s „Kotiņi” pārstāvji Vija Kuļša un Rolands Keišs, SIA „Lekon” ražošanas daļas direktore Anita Leontjeva, Rēzeknes Tūrisma attīstības centra vadītāja Jeļena Kijaško, RTA studiju un zinātņu prorektore Angelika Juško-Štekele, RTA pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas „Pārtikas produktu pārstrāde” direktore Inese Silicka, RTA profesionālās bakalaura studiju programmas „Uzņēmējdarbība” direktore Iveta Dembovska, RTA Rozes titula ieguvēja Daina  Kudravska un Bruņinieka titula ieguvējs Sandis Proms un trīs skatītāji no zāles.

Arī Maltas vidusskolu pārstāvēja 2 komandas no 8.a klases- komanda “Veiva” ( Vanese Laizāne, Evelīna Romanova, Indra Koroļonoka, Viktorija Borise un Agita Deidule) un komanda ‘’Sāļā nakts” (Edgars Žukovskis, Maksims Timofejevs, Dāniels Strods, Imants Ančs). Skolēniem tas bija divu nedēļu darbs, kad eksperimentējām un degustējām ēdienus, kuru pagatavošanā bija jāizmanto pērļu grūbas. Rezultātā komanda “Veiva” gatavoja biskvīta torti ar smalko “pancaku”, komanda “Sāļā nakts”- sāļos mafinus. Abām komandām bija izveidoti arī bukleti ar ēdiena gatavošanas gaitu. Pēc prezentācijām skolēni ieguva dāvanu maisu ar zemnieku saimniecībā ražoto produkciju un dāvanu karti kā pateicību par ieguldīto darbu. Dāvanu karte sniedz iespēju apmeklēt zemnieku saimniecību “Kotiņi” un nodegustēt saimniecībā ražoto produkciju. Skolēniem tā bija pirmā pieredze piedalīties šāda veida konkursos, viņi guva priekšstatu arī par “Zinātnieku nakti” RTA.

Mājturības un tehnoloģiju skolotāja Rita Siņavska

Mūsu receptes var atvērt >šeit<

1

2

3

4

5

6

7

Dalies: