Latgales reģiona skolu pavāri 2., 3. novembrī piedalījās pavāru meistarklasēs, kuras vadīja šefpavāri no Zviedrijas.

Maltas vidusskolu šajā projektā pārstāvēja pavāres Viola Indričāne un Kristīne Smirnova.

Projekta "Bioloģiskā pārtika skolu maltītēs" mērķis - bioloģiskās pārtikas īpatsvara palielināšana skolu maltītēs no vietējiem ražotājiem, maziem un vidējiem lauksaimniekiem.

 

Rēzeknes tehnikuma ēdienu gatavošanas laboratorijā notika divu dienu meistarklases, kur pavāres kopā ar šefpavāru Alain Grenard, Karlštates pašvaldības skolu uztura vadītāju, pagatavoja ēdienus, dalījās pieredzē, garšu īpašībās, kas ļoti nozīmīgi ir skolu ēdienkartes pilnveidošanā veselīga uztura sabalansēšanai. Meistarklases ir ļoti aktuālas un modernas visur un visā, dod pieredzi, jaunas zināšanas.

Bija interesanti eksperimentēt kopā ar kolēģiem no Zviedrijas, dalīties pieredzē, kā arī mācīties gan no ciemiņiem, gan no mūsu Latgales pavāriem, jo ēdienu pagatavošana, garšvielu izmantošana atšķiras.

Liels paldies par doto iespēju piedalīties pavāru meistarklasēs!

Maltas vidusskolas pavāres: Viola Indričāne un Kristīne Smirnova

meistarklase 1meistarklase 2meistarklase 3meistarklase 4meistarklase 5

 

Dalies: